Meerpuntssluiting

Wat is een meerpuntssluiting?

Benieuwd welke meerpuntssluiting
het beste bij uw situatie past?

Een meerpuntssluiting heeft vaak drie schoten, waarvan twee haakschoten en één nachtschoot die door middel van een mechaniek met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kan met één sleutel het slot op drie plaatsen in het kozijn vergrendeld worden. Er vallen dus tegelijk meerdere grendels in het slot. Driepuntssluitingen zijn een goed voorbeeld van meerpuntssluitingen. Er zijn namelijk ook sluitingen met meer of minder haakschoten te verkrijgen.

Hoe werkt een meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting cilinderbediend SKG**® werkt als volgt: Het sleutelgat zit op de hoogte precies daar waar hij makkelijk te bedienen is. Het mechaniek in het slot is zo gemaakt dat deze heel soepel draait. Ook zijn de haakschoten taps gemaakt zodat de deur altijd stevig in het tochtrubber wordt getrokken en de deur niet kan kromtrekken. In het kozijn wordt dan nog de set sluitkommen met sluitplaten gefreesd om alles tot een stevig geheel te maken.

Waar worden meerpunts-
sluitingen gebruikt?

Deze sloten zijn ideaal voor het inbraakwerend maken van uw voordeur, achterdeur, bergingsdeur of balkondeur. Snel inbreken is niet meer mogelijk doordat meerdere schoten tegelijk de deur vergrendelen. Hierdoor is bijvoorbeeld het gebruik van een bijzetslot overbodig. Bij paniek is de deur door uzelf ook snel weer te openen, doordat het slot op één punt bedienbaar is.

Varianten

Meerpuntsluitingen zijn te verkrijgen in twee varianten. Ze kunnen cilinder of kruk bediend zijn. Met een cilinder bediende sluiting draai je het slot open of dicht met een sleutel. Bij een deur die kruk bediend is worden de schoten door de kruk omhoog te bewegen uitgezet of ingetrokken en vervolgens met één draaibeweging met een sleutel vergrendeld.

Monteren

Een slot monteren is precisiewerk en moet vakkundig worden uitgevoerd. Dit geld al helemaal bij het monteren van een meerpuntssluiting. Hiervoor kunt u het beste een slotenmaker inschakelen. Door ons te benaderen verzorgen wij het monteren van uw nieuwe slot.

Niet mailen maar liever bellen? 06 167 761 52 | Voor overige informatie kunt u ook onderstaand contactformulier invullen.

Heeft u een vraag?